Osteopathie voor honden

Osteopathie: een holistische benadering van genezing

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij het lichaam als één geheel wordt gezien en ook op die wijze behandeld wordt. Alle structuren staan met elkaar in verbinding.

Denk hierbij onder andere aan de spieren, beenderen, pezen, vliezen en organen. Daarom zal een osteopaat ook steeds het volledige lichaam van de hond checken en niet alleen de regio waar men momenteel een probleem ziet, de eigenlijke oorzaak kan immers ergens anders te vinden zijn.

Het helende vermogen van osteopathie

Osteopathie gaat uit van het helende vermogen van het lichaam. Dit wil zeggen dat het lichaam zichzelf opnieuw in balans kan brengen, nadat de osteopaat de blokkades heeft losgemaakt.
Daarom wordt na een behandeling ook steeds enkele dagen 'relatieve' rust' aangeraden, om het lichaam even de tijd te gunnen om die balans te zoeken

Indicaties

Wanneer kan een behandeling uitkomst bieden?
Bij acute problemen dient altijd eerst de dierenarts geraadpleegd te worden.
 • Artrose en ouderdomsklachten
 • Gewrichtsaandoeningen (denk hierbij aan heupdysplasie)
 • Rugproblemen zoals: hernia, spondylose, lumbosacrale instabiliteit
 • Verlammingsverschijnselen en evenwichtsstoornissen
 • Acuut letsel aan spieren, gewrichten, banden of pezen na blessure of ongeval
 • Verminderde sportprestaties
 • Stijver opstaan of gaan zitten
 • Enkele passen manken na lang liggen of na een lange wandeling
 • Moeite hebben met bepaalde oefeningen of sprongen
 • Moeite met trappenlopen
 • Manken

Lasertherapie voor honden

Effectieve behandeling

Ervaar de voordelen van lasertherapie voor jouw geliefde viervoeter. Honden krijgen in de loop van de tijd verschillende gezondheidsproblemen, zoals peesblessures, ontstekingen, moeilijk helende wonden en pijnlijke aandoeningen. Gelukkig kan lasertherapie een effectieve behandeling zijn om hen te helpen herstellen en verlichting te bieden. Door middel van geavanceerde laserapparatuur kunnen we gericht en veilig lichtenergie toepassen op de getroffen gebieden, wat kan leiden tot verbeterde weefselgenezing, ontstekingsremming en pijnvermindering.

Acute problemen

Het is echter van essentieel belang om te onthouden dat bij acute problemen altijd de expertise van een ervaren dierenarts moet worden geraadpleegd. Een dierenarts kan een grondige diagnose stellen en de juiste behandelingsaanpak bepalen, waarbij lasertherapie mogelijk een aanvullende rol kan spelen.

Locatie en tarieven

Locatie

Bij onze praktijk in Emblem ben je aan het juiste adres voor professionele en gepersonaliseerde behandelingen voor jouw trouwe viervoeter. Elke is een ervaren specialist en staat klaar om osteopathie of lasertherapie toe te passen op honden, waarbij elke sessie zorgvuldig wordt afgestemd op de unieke behoeften van jouw huisdier.

Zij streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin jouw hond zich comfortabel en ontspannen voelt, zodat de behandelingen optimaal kunnen worden benut.

Tarieven

Eerste consult
€ 65
Vervolgconsult
€ 50

Maak een afspraak
voor jouw hond

Adresgegevens
Equicani Osteopathie
Kreupelstraat 31
2520 Emblem (Ranst)
Privacy beleid
© 2024 Equicani osteopathie alle rechten voorbehouden
Kickstarted by Mailbox